Karkówka z patelni

  • wyświetlono: 12452 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Mięso ma piekny brązowy kolor i rozpływa się w ustach.

evita0007

Składniki

2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
5 łyżek sos sojowy-ciemny
pieprz kolorowy wg.uznania
olej do smazenia 3-4 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka z patelni

  • Karkówka z patelni1. Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dosłownie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać)
  • Karkówka z patelni2. Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
  • Karkówka z patelni3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu winnego.

    Podawać z ulubionymi dodatkami....
    Smacznego :-)))

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadkarkówka wieprzowa

Komentarze

Podobne przepisy

gotowe

Dodane przez: ziutula

gulasz z indyka z warzywami

gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami,...

image-0ntl3gf

Dodane przez: Mniam1

Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem

Wieprzowe mięso mielone z dodatkiem...

Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Dodane przez: szynszyla

Mielone zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Pyszne danie na obiad.

Czarny ryż zapiekany z kurczakiem i suszonymi pomidorami

Dodane przez: sammakko

Czarny ryż zapiekany z kurczakiem i suszonymi...

Szybka i smaczna zapiekanka w czarnym...

image-1kpphuy

Dodane przez: JulkaTomeczek

Karkówka gotowana

Jest niezwykle miękka i soczysta...

image-13jxbp6

Dodane przez: Di gotuje

Gulasz z żeberek wieprzowych w sosie śmietanowo-koperkowym

Prosto i przede wszystkim... smaaacznie!...