Karkówka z patelni

  • wyświetlono: 12659 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Mięso ma piekny brązowy kolor i rozpływa się w ustach.

evita0007

Składniki

2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
5 łyżek sos sojowy-ciemny
pieprz kolorowy wg.uznania
olej do smazenia 3-4 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka z patelni

  • Karkówka z patelni1. Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dosłownie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać)
  • Karkówka z patelni2. Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
  • Karkówka z patelni3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu winnego.

    Podawać z ulubionymi dodatkami....
    Smacznego :-)))

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadkarkówka wieprzowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Schab zapiekany z boczkiem

Dodane przez: P_Aneta

Schab zapiekany z boczkiem

Schab zapiekany z musztardą z boczkiem...

kotlet z orzechami

Dodane przez: czarrna

Kurczak z orzechami

Smaczna odmiana od zwykłego kotleta...

Rolada Schabowa

Dodane przez: gotowanietoproste

Rolada Schabowa

Pyszna roladka na świąteczny obiad...

image-29ohcve

Dodane przez: tledzka

Kurczak w warzywach

Jest to potrawa którą wymyśliłam...

Ryż z sosem meksykańskim, wątróbką i brokułami.

Dodane przez: tledzka

Ryż z sosem meksykańskim, wątróbką i brokułami

Potrawę tę wymyślił właściwie...

Lasagne

Dodane przez: czarrna

Włoska lasagne

Coś na specjalną okazję