Karkówka z patelni

  • wyświetlono: 13158 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Mięso ma piekny brązowy kolor i rozpływa się w ustach.

evita0007

Składniki

2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
5 łyżek sos sojowy-ciemny
pieprz kolorowy wg.uznania
olej do smazenia 3-4 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka z patelni

  • Karkówka z patelni1. Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dosłownie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać)
  • Karkówka z patelni2. Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
  • Karkówka z patelni3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu winnego.

    Podawać z ulubionymi dodatkami....
    Smacznego :-)))

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadkarkówka wieprzowa

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: 23diabelek23

SZYBKI OBIAD Z PATELNI

SZYBKI OBIAD ZROBIONY W JEDNEJ...

Pstrąg łososiowy z patelni

Dodane przez: Stare Gary

Pstrąg łososiowy z patelni

smacznie i wyjątkowo proste

Risotto z dynią.

Dodane przez: Mniam1

Dyniowe risotto z patelni

Risotto z dodatkiem dyni to ciekawy...

image-0rfrlo7

Dodane przez: dubielek11

Karkówka z świeżymi grzybami

Taką karkówkę przygotowuję gdy...

jarmuż z patelni

Dodane przez: EwaSidor

Jarmuż z patelni

lekkie , smaczne i z dużą ilością...

Udka z patelni

Dodane przez: seline

udka z patelni

Idealnie miękkie i soczyste z dodatkiem...