Karkówka z kurkami, cukinią i cebulą

0 (0 ocen)

Było pysznie,ale śmierdziało malizną ;)

Składniki:

  • 2 ładne mięsiste plastry karkówki wieprzowej
    150g świeżych kurek
    1 duża cebula młoda
    1 mała cukinia
    2 ząbki duże czosnku
    3 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    olej rzepakowy do smażenia
    Przyprawy wg.uzniania:
    sól,pieprz świeżo mielony,czoenek granulowany,sos sojowy ciemny,kurkuma,papryka słodka w proszku,papryka chili w proszku,kolendra mielona,kminek,oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z kurkami, cukinią i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte mięso zalewamy zimna wodą,dodajemy łyżeczkę czubatą soli,obrane i pokrojone na mniejsze kawałki czosnku,ziele ang. i listki laurowe.Gotujemy do miękkości a następnie wykładamy do wystudzenia.
  • 2. Kurki oczyszczamy z piasku,płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Wieksze kroimy na mniejsze kawałki małe zostawiamy w całości.
  • 3. Cebulę kroimy w pół krążki a cukinie w kostkę.
  • 4. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę,cukinię i kurki. Doprawiamy w/w przyprawami i smażymy do miękkości.
  • 5. Jak już grzyby i warzywa są miękkie dodajemy karkówkę poskubaną na mniejsze kawałeczki.
    Całość mieszamy i podajemy np. z ryżem. Na koniec próbujemy danie i ewentualnie możemy sobie je doprawić :)
    Smacznego . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Grzyby Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować