Karkówka z kurkami, cukinią i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte mięso zalewamy zimna wodą,dodajemy łyżeczkę czubatą soli,obrane i pokrojone na mniejsze kawałki czosnku,ziele ang. i listki laurowe.Gotujemy do miękkości a następnie wykładamy do wystudzenia.
2.Kurki oczyszczamy z piasku,płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Wieksze kroimy na mniejsze kawałki małe zostawiamy w całości.
3.Cebulę kroimy w pół krążki a cukinie w kostkę.
4.Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę,cukinię i kurki. Doprawiamy w/w przyprawami i smażymy do miękkości.
5.Jak już grzyby i warzywa są miękkie dodajemy karkówkę poskubaną na mniejsze kawałeczki.
Całość mieszamy i podajemy np. z ryżem. Na koniec próbujemy danie i ewentualnie możemy sobie je doprawić :)
Smacznego . . .
Komentarze