karkówka z grilla

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Dzięki marynacie mięso jest kruche i bardzo aromatyczne.

  • 3 godz.

Składniki:

  • sześć plastrów karkówki wieprzowej
    cztery ząbki czosnku
    pół szklanki piwa
    majeranek
    zioła prowansalskie
    pieprz ziołowy
    przyprawa do mięsa wieprzowego.

Karkówka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonujemy marynatę z piwa, ziół i przeciśniętego przez praskę czosnku. Mięso lekko rozbijamy i wkładamy do marynaty na co najmniej dwie godziny.
    Smażymy na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron, smarując resztką marynaty.

Porady

Tak przygotowane mięso smakuje świetnie zarówno z pieczywem, jak i ziemniaczkami i sałatką z pomidorów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy