Karkówka z grilla

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Aromatyczna karkówka z grilla, która smakuje całej mojej rodzinie.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    3 liście laurowe
    6 kulek ziela angielskiego
    4 łyżki przyprawy do karkówki
    1/4 szklanki oleju
    3 ząbki czosnku
    łyżeczka ziół prowansalskich
    sól, pieprz

Karkówka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić i wymieszać z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Olej wymieszać z przyprawą do karkówki, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem oraz posiekanymi ząbkami czosnku. Powstałą marynatę dodać do mięsa, dokładnie wymieszać lekko ugniatając ręką. Przykryć i odstawić do lodówki na cała noc. Mięso piec na rozgrzanym ruszcie z każdej strony na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy