Karkówka z glazurą musztardowo-miodową

4.5 (192 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Kotlet z pomysłem dla osób lubiących wieprzowinę i ostry wyraźny smak

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 12 kotletów z karkówki
    8 łyżek ostrej musztardy
    3 łyżki miodu
    7 ząbków czosnku
    słodka papryka, sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z glazurą musztardowo-miodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety płuczemy i osuszamy. Każdy lekko rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz słodka papryką.
  • 2. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i mieszamy z musztardą oraz miodem. Tak przygotowaną marynatą smarujemy kotlety z obu stron i wkładamy je na 2 godziny do lodówki.
  • 3. Kotlety skrapiamy olejem, układamy na brytfannie . Podlewamy szklanką wody i pieczemy ok 50 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować