Karkówka z dzika w intenswnym sosie grzybowym

  • wyświetlono: 3163 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wspaniałe danie które rozgrzeje Ci w jesienno-zimowe chłodne dni.POLECAM

Kasiella
  • 60min

Składniki

1kg karkówki z dzika
300 g grzybów czerwonych łebków
1 marchewka
1 pietruszka
2 cebula
200 g selera
szklanka bulionu
1/4 szklanki wina do dziczyzny
sól i pieprz do smaku
przyprawa do dziczyzny
oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka z dzika w intenswnym sosie grzybowym

  • 1. Karkówkę myjemy,osuszamy ręcznikiem i kroimy na plastry.Mięso doprawiamy przyprawami (według uznania) i obsmażamy z obu stron,karkówkę zalewamy bulionem oraz winem i dusimy na wolnym ogniu pod przekryciem.Cebulkę kroimy w piórka,marchewkę i pietruszkę w krążki,seler w kosteczkę,warzywa dodajemy do duszącego się mięsa.Pod koniec gdy mięsko będzie już miękkie dodajemy grzybki(ja dodałam czerwone łebki ale mogą być tez inne) i dusimy jeszcze przez ok.20 minut.
    Karkówkę można podawać z kluskami śląskimi i tartymi buraczkami.
    SmaczneGO

Porady

Danie podawać odrazu po przyrządzeniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakicebulakarkówkaselergrzybypietruszkamarchewdziczyznadania z patelnikarkówka z dzika

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczona szynka w selerowym pure

Dodane przez: Jaga85

Pieczona szynka w selerowym puree

Dla mnie uroczysty obiad kojarzy...

image-0xqrmff

Dodane przez: JulkaTomeczek

Faszerowany pstrąg

Ciekawa w smaku rybka faszerowana...

udka na ostro

Dodane przez: magdzia44448

PIECZONE UDKA KURCZAKA NA OSTRO

Z dodatkiem ostrej musztardy i...

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Dodane przez: magdzia44448

WIEPRZOWINA PO CHIŃSKU

Polecam wypróbowanie wieprzowiny...

Lazania  gołąbkowa

Dodane przez: kruszonka

Lazania gołąbkowa

Pomysł na gołąbki w innym wydaniu....

gotowe

Dodane przez: ziutula

gulasz z indyka z warzywami

gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami,...