Karkówka z cebulką w glazurze z keczupu i miodu.

4.49 (177 ocen)

  • 2 godz.

Miód nadaje karkówce lekkiej słodyczy natomiast przyprawy charakteru.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 średnia karkówka
    4 cebule
    3 przyprawy Kamis "Marynata pikantna"
    500 ml Keczupu łagodnego
    5 łyżek miodu
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Karkówka z cebulką w glazurze z keczupu i miodu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Karkówkę kroimy na plastry i smarujemy marynatą Kamis. Obsmażamy z dwóch stron w wysokiej temperaturze. Wykładamy do żaroodpornego naczynia.
    2.Po usmażeniu mięsa na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w pół krążki na złoty kolor i wykładamy na karkówkę.
    3.W ciepłej wodzie rozpuszczamy miód i dodajemy keczup. Takim sosem polewamy mięso i cebulę w naczyniu.
    4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.
    5. Kilkakrotnie polewamy wystające kawałki karkówki sosem z pieczenia.

Porady

Dla wielbicieli ostrych smaków można zamienić keczup na pikantny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Miód Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować