karkówka z ananasem i kapusta

0 (0 ocen)

Przepis dostałam od babci,ktora bardzo lubi gotowac.Mięso przygotowane w ten sposob ma cudowny smak.

Składniki:

  • 1kg-1,5kg karkówki lub innego mięsa
    60-70dkg kiszonej kapusty
    puszka ananasa
    sól,pieprz

Karkówka z ananasem i kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso nacieramy delikatnie sola,pieprzem.Mozna dodac swoje ulubone przyprawy.Odstawiamy w chłodne miejsce.
    Mozna przyprawic przed samym przygotowaniem.
  • 2. Karkówke kroimy na plastry(dośc grube).
    Odsączamy ananasa.
  • 3. Wkladamy mięso do naczynia zaroodpornego.Wykladamy na nie kiszona kapuste(3/4).Na to ukladamy plastry ananasa i znow kiszona kapuste.
    przkrywamy druga cześcia naczynia.
  • 4. Całosc pieczemy,az mieso bedzie miękkie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy