Karkówka w ziołach z papryka , boczkiem i wędliną.

0 (0 ocen)

  • 50 min

Wspaniała krucha i delikatna karkówka w ziołach z dodatkiem smakowitej marynowanej papryki , boczku i kiełbasy.Polecam. Jest naprawdę pyszna.. Wygląda swietnie i tak samo smakuje, polecam!!!

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    1/2 kg karkówki(moze byc kroche więcej)

    1 łyżeczka majeranku
    1 łyzka bazylii
    odrobina pieprzu mielonego
    sól
    3 – 4 liście laurowe

    2 ziarnka ziela angielskiego
    1 łyżeczka estragonu.
    3 plasterki papryki marynowanej ,
    3 plasterki boczku
    3 plasterki kiełbasy zywieckiej(lub inna)


    Dodatkowo:
    naczynie żaroodporne .

Karkówka w ziołach z papryka , boczkiem i wędliną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. 1Kilka godzin przed pieczeniem karkówke na grzbiecie , od góry nadkrajam nozem do głebokosci na około 3/4.Karkówke obtaczam w ziołach i przyprawach i odstawiam na kilka, a nawet kilkanascie godzin w chłodne miejsce.

    2
    Karkówkę wyjmuje z lodówki, w kazdą nadkrojona kieszeń wkładam naprzemian plastry papryki marynowane , plastry boczku i plasterki kiełbasy.Posypuje całosc-wierzch - jeszcze raz niewielka ilościa bazyli i wkładam do naczynia zaroodpornego.
    Całość wstawam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C.

Porady

karkówe mozna zostawic w ziołach i przyprawach nieco dłuzej ilosc porcji-5-6 cena za porcje 2,40 czas pieczenia 50 minut plus lezakowanie w przyprawach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy