Karkówka w zapach cebulowej i borowikowej

4.5 (186 ocen)

  • 2 godz.

Robię to danie dla mojej kochanej rodzinki i jednego niejadka, który uwielbia to danie!

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    1 francuska zupa cebulowa
    1 zupa borowikowa
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w zapach cebulowej i borowikowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w plastry( 1,5 – 2 cm) lekko rozbijamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • image-1bwjw4s 2. W dalszej kolejności mieszamy 2 zupy: cebulową i borowikową z wodą (wody na wyczucie - ja daję ok. 0,5 l - 0,75 l). Można również dodać 400 ml śmietany jak ktoś lubi. Polewamy karkówkę. Pieczemy około godziny, półtorej w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
  • image-1akha4o 3. Karkówka się pięknie podpiecze, a wręcz udusi i z tych zup wyjdzie pyszny sos. Wystarczy zrobić do tego ziemniaki i surówkę z kiszonej kapusty i gotowe. Smacznego!

Porady

Można dodać również cebulę lub suszone grzybki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować