Karkówka w warzywach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To jest najlepsza karkówka, jaką dane było mi jeść: aromatyczna i krucha.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kotlety z karkówki: 4 sztuki
    - marchew: 1 sztuka
    - por: 0.25 sztuki
    - seler: 0.25 sztuki
    - korzeń pietruszki: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - śliwki suszone: 6 sztuk
    - musztarda: 2 łyżki
    - bulion: 1.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Karkówka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy kotlet lekko rozbić, popieprzyć, nasmarować wyciśniętym czosnkiem i posmarować obustronnie musztardą. Odstawić na kilka godzin do lodówki.

    Każdy kotlet obsmażyć na patelni. Wyjąć. Zeszklić pokrojoną w plastry cebulę. Ułożyć na niej kotlety. Dołożyć śliwki i starte na tarce o dużych oczkach warzywa. Dorzucić posiekanego pora. Zalać gorącym bulionem. Dusić pod przykryciem do miękkości. Wyjąć kotlety. Farsz zmiksowac na gładką masę.

    Podałam z makaronem i surówką z buraczków.

    Smacznego życzy oliwek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Marchewka Pietruszka Por Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować