Warkocz z karkówki

4.49 (158 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna, miękka karkówka w aromatycznym sosie barbecue i splocie warkocza:) polecamy

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki
    sól
    pieprz
    majeranek
    papryka słodka

    Sos:
    1 szklanka coca coli
    1 szklanka sosu barbecue
    1 szklanka keczupu pikantnego
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Warkocz z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka 1. Plastry karkówki myjemy, osuszamy, następnie lekko rozbijamy i oprószamy z obu stron solą i pieprzem, majerankiem i papryką słodka. Pozostawiamy na około 1 godzinę.
  • karkówka w warkoczu 2. Karkówkę przecinamy dwa razy wzdłuż ale nie do końca.
  • karkówka warkocz 3. Zapleść jak warkocz, spiąć na końcu wykałaczką. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
  • sos 4. Coca colę, sos barbecue i keczup wymieszać dokładnie . Wylać na karkówkę. Piec w piekarniku 180 stopni C około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować