Karkówka w sosie własnym z warzywami

4.97 (142 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Szybki smaczny obiad.

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
    1 łyżka mąki
    1 łyżka smalcu
    garść mrożonki warzywnej
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.97 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie własnym z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso posypać z dwóch stron przyprawą, pieprzem i solą. Obtoczyć w mące i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć na złoty kolor.
  • 2. Obsmażone mięso przełożyć na talerz a na tą samą patelnię włożyć warzywa. Smażyć do lekkiego zrumienienia na dość dużym ogniu.
  • 3. Do warzyw włożyć mięso, podlać wodą, przykryć i dusić do miękkości. Podawać z kaszą lub z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować