Karkówka w sosie pieczarkowo - porowym

4 (1 ocen)

  • 60 min

uwielbiam karczek oraz pieczarki dlatego często gotuję obiad ztego mięsa z dodatkiem grzybów , jak sa podgrzybki to niema nic lepszego jak taki obiadek ze świeżymi grzybkami a jak jeszcze sama nazbieram to już całkiem frajda.

  • 60 min

Składniki:

  • 600 gr karkówki, przyprawy, sól, pieprz, olej do smarzenia, 2 duże serki do smarowania, por ale tylko białą częśc, 250gr pieczarek.
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie pieczarkowo - porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę płuczemy osuszamy ręcznikiem papierowym, po czym nacieramy mięso solą, pieprzem oraz przyprawą do karkówki. Pieczemy tyle ile waży mięsko czyli 60 min.
  • 2. Sos -pieczarki kroimy w plastry, por kroimy w prążki, dajemy na gorący olej i delikatnie solimy i dusimy pod przykryciem około 60 min, gdy mięso już miękkie wyjmujemy je na talerz a do sosu dodajemy serki topione i doprawiamy pieprzem mieszamy az serki całkowicie się rozpuszczą , Mięso polewamy sosem ,podejemy z ziemniaczkami , ja jeszcze dodałam ugotowaną brukselkę z masełkiem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować