uwielbiam karczek oraz pieczarki dlatego często gotuję obiad ztego mięsa z dodatkiem grzybów , jak sa podgrzybki to niema nic lepszego jak taki obiadek ze świeżymi grzybkami a jak jeszcze sama nazbieram to już całkiem frajda.
60 min
Składniki:
600 gr karkówki, przyprawy, sól, pieprz, olej do smarzenia, 2 duże serki do smarowania, por ale tylko białą częśc, 250gr pieczarek.
Karkówka w sosie pieczarkowo - porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę płuczemy osuszamy ręcznikiem papierowym, po czym nacieramy mięso solą, pieprzem oraz przyprawą do karkówki. Pieczemy tyle ile waży mięsko czyli 60 min.
2.Sos -pieczarki kroimy w plastry, por kroimy w prążki, dajemy na gorący olej i delikatnie solimy i dusimy pod przykryciem około 60 min, gdy mięso już miękkie wyjmujemy je na talerz a do sosu dodajemy serki topione i doprawiamy pieprzem mieszamy az serki całkowicie się rozpuszczą , Mięso polewamy sosem ,podejemy z ziemniaczkami , ja jeszcze dodałam ugotowaną brukselkę z masełkiem .
Komentarze