Karkówka w sosie ogórkowo-paprykowym

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię karkówkę na różne sposoby. Ugotowana w sosie ogórkowo-paprykowym nabiera bardzo soczystego i dobrze doprawionego smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 plastrów karkówki
    3 ogórki kiszone
    1 mała papryka
    1 duża cebula
    1 jabłko
    gałązka lubczyku (niekoniecznie)
    przyprawy do karkówki
    sól i pieprz
    olej i 1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie ogórkowo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka 1. Karkówkę lekko rozbijamy i dobrze przyprawiamy.
  • karkówka 2. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i podsmażamy naszą karkówkę z obu stron podlewając pod koniec lekko wodą.
  • warzywa 3. Po obsmażeniu wyjmij karkówkę.Ogórki i cebulę kroimy w plasterki, paprykę w paseczki. Dodaj wszystko do sosu powstałego po karkówce.
  • jabłko 4. Nasze warzywa gotujemy około 10 minut na małym ogniu ,następnie dodaj pokrojone jabłko w kostkę i włóż nasze mięso z karkówki.
  • karkówka 5. Wszystko dusimy na małym ogniu do odparowania nadmiaru wody.

Porady

Taką karkówkę podajemy z ziemniakami lub kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Mięso Papryka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować