Karkówka w sosie kawowym

4.49 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 5 osób

:-) Gorąco polecam -:

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 - 1 1/2 kg karkówki
    przyprawa do wieprzowiny
    sól
    pieprz

    1 cebula
    3/4 szklanki keczupu
    1 szklanka mocnej, zaparzonej kawy
    2 łyżeczki octu
    3 łyżki cukru
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy. Obsypujemy przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem i odstawiamy do lodówki na ok. 2 godz. Do miski wlewamy ketchup, zimną kawę (bez fusów), ocet, cukier, przecier i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Mieszamy do powstania jednolitego i gładkiego sosu. Plastry karkówki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem kawowym, przykrywamy pokrywą i pieczemy ok. 1 - 1 1/2 godz. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować