REKLAMA

Karkówka w sosie grzybowym

wyświetlono: 512 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Grzyby nadają daniu niesamowity smak

opublikowany: 07.06.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:


  • 1/2 kg karkówki w plastrach
    1 marchewka średniej wielkości
    5 grzybków suszonych
    średniej wielkości cebula
    mąka
    olej
    sól
    pieprz
    przyprawa typu warzywko
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć i zostawić tak na noc.Mięso dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i warzywkiem. Odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce, co by mięso przeszło przyprawami. Na patelni rozgrzać olej. Plastry mięsa obtoczyć w mace i obsmażyć z obu stron na złoty kolor. następnie dodać pokrojoną w półplasterki marchewkę i cebulę. całość przesmażyć. Zalać grzybami razem z wodą, w której się moczyły. Całość przykryć i dusić, aż grzyby i mięso będą miękkie. Można sos zagęścić i zabielić, choć po długim duszeniu i mące, jaka była na mięsie nie jest to konieczne.

Porady

Do dania można dodać różne grzyby, co wzbogaci i urozmaici smak.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Kasia Pichci IMG_20180925_060836

Karkówka w sosie śmietanowo grzybowym

Tak przygotowany sos nie tylko pasuje do karkówki ale również do innych mięs i makaronów.

kategoria: Dania główne Sosy opublikowany: 03.10.2018 | wyświetlono: 2663 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Jolanta KG jolcia

Karkówka w sosie grzybowym

Miękkie mięso, w aromatycznym sosie ze świeżych grzybów leśnych.

kategoria: Dania główne opublikowany: 20.10.2015 | wyświetlono: 1546 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: zzewa IMG_20200912_181903

Karkówka w sosie grzybowym

pyszna mięciutka karkóweczka z leśną nutą

kategoria: Dania główne opublikowany: 29.09.2012 | wyświetlono: 14794 Książki kucharskie: 12 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE