Karkówka w pyzie z modrą kapustą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tradycyjne danie podane nieco inaczej.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pyzy 5
    Karkówka 5 plastrów ok. 500g
    Sól, pieprz ,słodka papryka do opruszenia każdego plastra karkówki
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    Ziele angielskie
    Liść laurowy
    Bulion 300ml.
    Gotowana modra kapusta 500g
    Łyżka octu
    Łyżka soku z cytryny
    1/3 łyżeczki cukru
    Roszponka do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pyzy

Karkówka w pyzie z modrą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Pyzy nacięte przygotowujemy wg. Instrukcji.
    2. Karkówkę doprawiamy i smażymy z każdej strony na rumiany kolor, dorzucamy cebulkę smażymy jeszcze przez chwilkę aż się zeszkli.
    3. Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu przez 40 min.
    4. W tym czasie również przygotowujemy kapustę modrą dodajemy wszystkie składniki podlewając wodą do miękkości .
    5. Karkówkę rwiemy widelcem, każdy kawałek.
    6. Do ciepłych pyz wkładamy karkówkę, kapustę modrą oraz możemy okrasić każdą pyzę powstałym sosem . Podajemy z roszpunką lub ulubioną zieleniną . Smacznego.

Porady

Zamiast modrej gotowanej kapusty możemy użyć kapusty ze słoika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować