Karkówka w pyzie z modrą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Pyzy nacięte przygotowujemy wg. Instrukcji.
2. Karkówkę doprawiamy i smażymy z każdej strony na rumiany kolor, dorzucamy cebulkę smażymy jeszcze przez chwilkę aż się zeszkli.
3. Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu przez 40 min.
4. W tym czasie również przygotowujemy kapustę modrą dodajemy wszystkie składniki podlewając wodą do miękkości .
5. Karkówkę rwiemy widelcem, każdy kawałek.
6. Do ciepłych pyz wkładamy karkówkę, kapustę modrą oraz możemy okrasić każdą pyzę powstałym sosem . Podajemy z roszpunką lub ulubioną zieleniną . Smacznego.
Porady
Zamiast modrej gotowanej kapusty możemy użyć kapusty ze słoika.
Komentarze