KARKÓWKA W PIECZARKACH

0 (0 ocen)

Karkówkę każdy lubi a w połączeniu z pieczarkami tworzy wspaniałe danie

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    400 g karkówki
    500 g pieczarek
    2 cebule
    Przyprawa do mięs
    Vegeta do smaku
    Oliwa do smażenia

Karkówka w pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Karkówkę myjemy i osuszamy , kroimy w większą kostkę . posypujemy przyprawą do mięs i odstawiamy na godzinę by mięso przeszło . w tym czasie obieramy cebulę i kroimy w pół krążki , pieczarki myjemy i kroimy w plastry . Na większej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso z każdej strony dokładamy cebulę i mieszamy podlewamy wodą by karkówka się dusiła pod koniec gotowania jak woda wyparuje dokładam pieczarki przykrywam i dusimy do miękkości pieczarek . Na sam koniec jeśli jest taka potrzeba doprawiamy Vegetą . Gotowe smacznego

Porady

Do dania można dodać czosnek bedzie bardziej aromatyczne tylko to pieczarki graja pierwsze skrzypce

Komentarze

Podobne przepisy