Karkówka w musztardzie

  • wyświetlono: 474 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Krucha i mocno doprawiona karkówka idealna na rodzinny obiad. Wystarczy kilka składników aby mięsu nadać mocnego charakteru.

32

Składniki

0,7 kg karkówki
Przyprawa do wieprzowiny
2 jajka
2 łyżki musztardy sarepskiej
Bułka tarta
Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka w musztardzie

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w 1,5 cm plastry. Każdy obtaczamy w przyprawie do wieprzowiny, zamykamy w szczelnym naczyniu, trzymamy przynajmniej 2 godziny w lodówce. Jajka mieszamy z musztardą sarepską (powstanie konsystencja śmietany). Każdy plaster obtaczamy w jajku z musztardą i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni (z każdej strony po 2 minuty). Przekładamy do brytfanki, przykrywamy i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadostre daniesoczysta karkówkamięso z charakteremostry obiad

Komentarze

Podobne przepisy

schabowe

Dodane przez: justi2401

Schabowe w musztardzie i panierce

Bardzo smaczne i soczyste kotlety...

udko

Dodane przez: bella81

Dietetyczne udko w musztardzie.

Musztarda nadaje mięsu wspaniały...

Skrzydełka w musztardzie

Dodane przez: czarrna

Skrzydełka w musztardzie

Pierwszy raz używałam musztardy...

Wątróbka w musztardzie

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Wątróbka w musztardzie

Smaczny i szybki obiad, który robi...

image-0l6lb7w

Dodane przez: kuchcik89

Karczek w musztardzie

Karczek w marynacie musztardowo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE