Karkówka w musztardzie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką Akademii Ekonomicznej. Gotowanie to dla mnie świetna odskocznia od studenckiej codzienności, czyli nauki. Karczek można upiec i na grillu, i na patelni. Smakuje rewelacyjnie!

Składniki:

  • ● 4 plastry karkówki
    ● brokuł
    ● 20 dag strączków groszku
    ● 2-3 marchewki
    ● musztarda
    ● zioła prowansalskie
    ● przyprawa uniwersalna
    ● kasza kuskus
    ● 0,5 l rosołu drobiowego
    ● oliwa

Karkówka w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek rozbijamy. Oprószamy przyprawa uniwersalna i ziołami prowansalskimi.
    Smarujemy musztardą, skrapiamy oliwą
    i schładzamy ok. godziny.
  • 2. Brokuła dzielimy na różyczki
    i gotujemy 5 minut.
    Marchewki kroimy w kostkę,
    groszek wyłuskujemy,
    gotujemy na parze. Kaszę
    zalewamy wrzącym rosołem
    i odstawiamy na 10
    minut pod przykryciem.
    Mięso smażymy. Podajemy
    z kaszą i warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy