Karkówka w mleku i cebuli

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna karkówka marynowa w mleku oraz cebuli. Delikatna . Idealna na obiad oraz do kanapek.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kotletów z karkówki
    2 cebule
    500 ml mleka
    1 szklanka bułki tartej
    2 jajka
    Olej rzepakowy
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w mleku i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety z karkówki dokładnie rozbijam na cienko. Wkładam do dużej miski. Wlewam mleko. Cebulę kroję w plastry i przekładam do mleka. Dodaję sól i pieprz. Foliuję folią spożywczą. Wkładam do lodówki na ok 5-6 godz albo na całą noc.
    Na jednym talerzu wsypuję bułkę tartą a na drugim rozbijam jajka. Karkówkę wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce (jeden raz). Na patelni rozgrzewam olej. Smażę na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować