Karkówka w marynacie barbecue

4.5 (202 ocen)

Pierwszy raz robiłam karkówkę w ten sposób i na szczęście wszystkim bardzo smakowała.

Składniki:

  • 1,7kg karkówki
    ok 200g keczupu pikantnego
    3 ząbki czosnku
    mała cebula
    2 łyżki miodu
    1 łyżka musztardy
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1/3 szklanki wody
    szczypta papryki słodkiej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Karkówka w marynacie barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i razem ze zmiażdżonym czosnkiem lekko zeszklić w rondelku. Dodać pozostałe składniki marynaty i doprowadzić do wrzenia. Gdy marynata ostygnie, zalewamy nią poporcjonowane mięso, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Mięso i marynatę wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w 180st C około 2 godzin.
    Smacznego!

Porady

Jeśli nie mamy akurat miodu można go zastąpić cukrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować