REKLAMA

Karkówka w majonezie

wyświetlono: 8334 | dodany do książki kucharskiej: 19 | polecenia: 0

„Soczysta krucha karkówka z dodatkiem pieczarek i cebuli”

opublikowany: 15.07.2013
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 4 plastry karkówki, 4 duże pieczarki, 1 cebula, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki śmietany 18%.
Ocena:

(średnia 4.5 z 168 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem majonezowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: pati197799 pati197799

karkówka zapiekana w majonezie i ketchupie

Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Karkówka smaczna, mięciutka :)

kategoria: Dania główne opublikowany: 18.05.2015 | wyświetlono: 39773 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 0
Dodane przez: Annna MM Annna MM

Karkówka w majonezie z pieczarkami

Cos dla wielbicieli pieczonego mięsa,

kategoria: Dania główne opublikowany: 11.07.2014 | wyświetlono: 3426 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Dalia84 Dalia84

Karkówka z porem w ketchupie i majonezie

Niezwykle soczysta i krucha. Uczta dla podniebienia

kategoria: ketchupy Dania główne majonez opublikowany: 13.04.2014 | wyświetlono: 18402 Książki kucharskie: 27 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE