Karkówka w majonezie

  • wyświetlono: 8065 |
  • dodany do książki kucharskiej: 19 |
  • polecenia: 0

„Soczysta krucha karkówka z dodatkiem pieczarek i cebuli”

Dalia84

Składniki

4 plastry karkówki, 4 duże pieczarki, 1 cebula, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki śmietany 18%.

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka w majonezie

  • 1. Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem majonezowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadkarkówka

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak pieczony w majonezie

Dodane przez: smak i uczucie

Kurczak pieczony w majonezie

Kolejna moja propozycja na soczystego...

Pachnie zniewalająco :-)

Dodane przez: ANECIK1980

Karkówka w cebuli

Karkówka w cebuli jest prostym...

Jajka zapiekane w majonezie

Dodane przez: JustKuchcik

Jajka zapiekane w majonezie

Jajka zapiekane w majonezie z dodatkiem...

Nadziane piersi w majonezie

Dodane przez: Martyna1991

Nadziane piersi w majonezie

Soczyste mięso o delikatnym smaku....

karkówka

Dodane przez: Jolanta KG

Karkówka pieczona w rękawie

Kiedyś, by stworzyć pyszne danie,...

karkówka w sosie chzanowym

Dodane przez: Martyna1991

Karkówka w sosie chrzanowym

Duszona karkówka w sosie chrzanowym....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE