KARKÓWKA W KISZONEJ KAPUŚCIE NADZIEWANA CEBULĄ

4.48 (162 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne danie jednogarnkowe, idealne na chłodne dni. Karkówka pieczona w kiszonej kapuście wychodzi idealnie miękka

  • 4 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg karkówki
    1 kg kiszonej kapusty
    przyprawa do karkówki
    4 cebule
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Karkówka w kiszonej kapuście nadziewana cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W karkówce nacinamy kieszenie, do 2/3 mięsa.Całe mięso dobrze nacieramy przyprawą, również w środku kieszeni. W każde nacięcie ( co 2 cm) wkładamy pokrojone plastry cebuli. Tak przygotowaną karkówkę odkładamy na kilka godzin do lodówki.
    Na dno naczynia żaroodpornego układamy warstwę kiszonej kapusty, na niej układamy mięso, z boków i wierzchu przykrywamy je kapustą. Naczynie zakrywamy pieczemy razem 2 godz. Po tym czasie naczynie odkrywamy, kapustę rozsuwamy na boki, aby zrumienić mięso. Podajemy z kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować