KARKÓWKA W KETCHUPIE

  • wyświetlono: 37440 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

PRZEPYSZNA, MIĘKKA I SOCZYSTA MOŻE BYĆ PODANA ZARÓWNO Z RYŻEM, ZIEMNIAKAMI, A TAKŻE KASZĄ KUS KUS. POLECAM!

  • 20min

Składniki

- 1 kg karkówki b/k
- 3 duże cebule
- ketchup pikantny
- sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

KARKÓWKA W KETCHUPIE

  • 1. 1. Karkówkę pokroić w plastry o grubości ok.1,5 cm, z obu stron posolić i popieprzyć do smaku.
    2. Cebulę pokroić na średniej grubości plasterki.
    3. Następnie w naczyniu żaroodpornym warstwami kładziemy cebulę, karkówkę, ketchup, cebula, karkówka, ketchup, itd.
    4. Zamknięte naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 1,5 h.
    Karkówka jest bardzo mięciutka i soczysta.

Porady

ABY KARKÓWKA BYŁA SMACZNIEJSZA MOŻEMY JĄ POKROIĆ I PRZEŁOŻYĆ CEBULĄ DZIEŃ WCZEŚNIEJ.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadkuchnia polska na każdą porę roku
 

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z Mortadeli

Dodane przez: buciol78

Gulasz z Mortadeli

W kilka chwil,za kilka złotych,w...

RUSKIE RURKI

Dodane przez: rena123

RUSKIE RURKI

Prawie jak ruskie pierogi :)

Schab zapiekany z boczkiem

Dodane przez: P_Aneta

Schab zapiekany z boczkiem

Schab zapiekany z musztardą z boczkiem...

kotlet z orzechami

Dodane przez: czarrna

Kurczak z orzechami

Smaczna odmiana od zwykłego kotleta...

Wątróbka

Dodane przez: czarrna

Wątróbka

Klasycznie. Z cebulką.

Gulasz z kurczakiem, pomidorami i cukinią

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Gulasz z kurczakiem, pomidorami i cukinią

Bardzo zdrowy i aromatyczny gulasz...