Karkówka w keczupie z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie na obiad. Karkówka mięciutka, doskonale połączona z warzywami.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki wieprzowej
    2 łyżki przyprawy do mięs
    6 łyżek keczupu
    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    2 cebule
    1 mała cukinia
    1 papryka
    2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
    sól i pieprz
    dodatkowo:
    blaszka do zapiekania posmarowana olejem
    10 dag. żółtego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w keczupie z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Karkówkę nacieram przyprawą do mięs i keczupem, pozostawiam 2 godziny w chłodnym miejscu. Nakrywam naczynie z karkówką , piekę 50 minut w temp. 180 stopni. Czosnek i cebulę obieram, kroję i podsmażam na maśle, dodaję pokrojoną cukinię i paprykę, podsmażam, przyprawiam czosnkiem niedźwiedzim, solą i pieprzem. Nakładam na podpieczoną karkówkę, zapiekam 20 minut pod przykryciem. Odkrywam, posypuję startym serem, pozostawiam w piekarniku na 5 minut.

Porady

Tak przygotowana karkówkę podaje z kaszami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Warzywa Ketchup

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować