Karkówka w keczupie

  • wyświetlono: 10341 |
  • dodany do książki kucharskiej: 18 |
  • polecenia: 0

Gotuję dla męża i 2-letniego Kacperka. W weekendy przygotowuję coś ekstra.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Patrycja Konopka, Radomsko
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 60min

Składniki

● 1 kg karkówki
● duże op. łagodnego lub ostrego keczupu
● duża cebula
● sól
● pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka w keczupie

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem kuchennym
    i kroimy w 0,5-cm
    plastry. Oprószamy z obu
    stron solą i pieprzem.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy
    w piórka. Dno naczynia żaroodpornego
    smarujemy keczupem
    i posypujemy połową
    cebuli. Układamy plastry karkówki.
    Zalewamy pozostałym
    keczupem i posypujemy resztą
    cebuli. Pieczemy ok. 50
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 180 °C.
PPWS_05-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

karkówka

Komentarze

Podobne przepisy

Żeberka pieczone w keczupie z cebulą

Dodane przez: monika016

Żeberka pieczone w keczupie z cebulą

Próbowałam żeberek w różnej wersji,...

Pachnie zniewalająco :-)

Dodane przez: ANECIK1980

Karkówka w cebuli

Karkówka w cebuli jest prostym...

karkówka

Dodane przez: Jolanta KG

Karkówka pieczona w rękawie

Kiedyś, by stworzyć pyszne danie,...

Karkówka w soku jabłkowym

Dodane przez: anamarisworld

Karkówka w soku jabłkowym

Idealnie miękka karkówka, lekko...

karkówka w sosie chzanowym

Dodane przez: Martyna1991

Karkówka w sosie chrzanowym

Duszona karkówka w sosie chrzanowym....

Karkówka w kapuście

Dodane przez: mariwanna

Karkówka w kapuście

Zapiekana karkówka z kapusta kiszoną

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE