Karkówka w keczupie

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Gotuję dla męża i 2-letniego Kacperka. W weekendy przygotowuję coś ekstra.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 1 kg karkówki
    ● duże op. łagodnego lub ostrego keczupu
    ● duża cebula
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem kuchennym
    i kroimy w 0,5-cm
    plastry. Oprószamy z obu
    stron solą i pieprzem.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy
    w piórka. Dno naczynia żaroodpornego
    smarujemy keczupem
    i posypujemy połową
    cebuli. Układamy plastry karkówki.
    Zalewamy pozostałym
    keczupem i posypujemy resztą
    cebuli. Pieczemy ok. 50
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować