PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Karkówka w keczupiehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/98/bfdbcf8089a8de19850523e0480a970f33bdeb33.jpeg344353http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/karkowka-w-keczupie-2
● 1 kg karkówki
● duże op. łagodnego lub ostrego keczupu
● duża cebula
● sól
● pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Karkówka w keczupie
1.
Mięso myjemy, osuszamy
papierowym ręcznikiem kuchennym
i kroimy w 0,5-cm
plastry. Oprószamy z obu
stron solą i pieprzem.
2.
Cebulę obieramy i kroimy
w piórka. Dno naczynia żaroodpornego
smarujemy keczupem
i posypujemy połową
cebuli. Układamy plastry karkówki.
Zalewamy pozostałym
keczupem i posypujemy resztą
cebuli. Pieczemy ok. 50
minut w piekarniku rozgrzanym
do temperatury 180 °C.
PPWS_05-2012
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze