Karkówka w grzybach i śmietanie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Dla tych którzy nie mają czasu ;)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,2kg karkówki
    1 kg pieczarek
    400 g śmietany 30%
    2 francuskie zupy cebulowe knorr
    wegeta

Karkówka w grzybach i śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry o grubości 1 cm. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym warstwami i każdą warstwę posypać wegetą. Pieczarki pokroić w plastry i wsypać na mięso. Zupy wymieszać ze śmietaną i wlać do naczynia gdzie jest mięso i pieczarki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 2 godzin.

Porady

Można użyć innych zup niż cebulowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy