Karkówka w czerwonym winie

  • wyświetlono: 2528 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Pyszniutka:)

IMG_3480

Składniki

90 dag karkówki
1/2 szkl czerwonego wina
sól, pieprz
majeranek, papryka słodka
czosnek granulowany

Sposób przygotowania przepisu:

Karkówka w czerwonym winie

  • 1. Karkówkę dzień wcześniej umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Zalać winem i w tej marynacie wstawić do lodówki na całą noc.
  • 2. Karkówkę włożyć do rękawa do pieczenia i piec przez ok 1,5 godziny w 180 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadkarkówkaczerwone winomarynata

Komentarze

Podobne przepisy

Karkówka pieczona w winie i pomidorach

Dodane przez: Futka

Karkówka pieczona w winie i pomidorach

Propozycja na delikatną i soczystą...

Pierś kaczki marynowana w czerwonym winie z rozmarynem

Dodane przez: Joanna Kryla

Pierś z kaczki marynowana w czerwonym winie...

Pełne aromatów, delikatne mięso...

Kurczak duszony w czerwonym winie i pomidorach

Dodane przez: Futka

Kurczak duszony w czerwonym winie i pomidorach

Propozycja na aromatycznego kurczaka...

Karkówka z pieczarkami duszona w winie

Dodane przez: benka

Karkówka z pieczarkami duszona w winie

Wprost rozpływa się w ustach

gulasz na winie

Dodane przez: Aleksandra J

Gulasz wołowo - drobiowy w czerwonym winie

Gulasz można zrobić na różne sposoby...

Karkówka duszona w winie

Dodane przez: Malgoska w kuchni

Karkówka duszona w winie

Obiad doskonały . Nie dość że pyszny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE