Karkówka teriyaki z fasolką i kalafiorem

0 (0 ocen)

Ostatnio był łosoś teriyaki,a teraz karkówka i też była przepyszna Polecam :-)

Składniki:

  • 3 ładne mięsiste grube plastry karkówki
    sos teriyaki
    pieprz świeżo mielony
    olej do posmarowania grilla
    400g fasolki szparagowej żółtej
    1 dojżały pomidor
    1/2 kalafiora średniego
    2 łyżki bułki tartej
    3 łyżki dobrego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka teriyaki z fasolką i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym i lekko je rozbijamy z obu stron.
    Kazdy płat pieprzymy świeżo mielonym pieprzem.
  • 2. Do pojemnika wlewamy trochę sosu teriyaki i wkładamy jeden plaster mięsa,polewamy go sosem-rozcieramy.Na ten plaster kładziemy drugi i znowu polewamy sosem i rozcieramy.To samo robimy z trzecim plastrem. (jak na zdjeciu) Zamykamy szczelnie pojemnik i odkładamy na jakieś dwie godziny żeby mięso dobrze wciągneło sos.
  • 3. Ja mięso sie marynuje, w osolonej wodzie gotujemy oczyszczoną fasolkę i kalafior podzielony na różyczki. Fasolkę do miękkości a kalafiora aldente. Odcedzamy na durszlaku.
  • 4. Po upływie dwóch godzin grillujemy mięso na wcześniej wysmarowanym olejem grillu do miękkości. (nie podam dokładnego czasu bo każdy grill jest inny)
  • 5. Gdy mięso się grilluje na patelni rozgrzewamy masło ,wrzucamy fasolke wraz z kalafiorem,oprószamy pieprzem i bułką tartą.Smażymy do zrumienienia sie bułki czesto mieszając.
  • 6. Gotowe warzywa układamy na talerze ,na nie układamy po kilka sztuk pokrojonych pomidorów w ósemki i ugrillowane mięso i gotowe.
    Podajemy solo lub z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego . . . . .:-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować