Karkówka pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Dziś karkówkę podałam z frytkami. Polecam właśnie taki zestaw.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ok. 1 kg. karkówki w plastrach , kilka cebul, sól , pieprz , ziemniaki na frytki , sos w torebce borowikowy lub grzybowy knorr lub innej firmy

Karkówka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka pod pierzynką. 1. 1 kg. karkówki myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy średniej wielkości plastry ubijamy je . Pieczemy w piekarniku . Smażymy cebulę krojoną w plastry dusimy ją na patelni.Następnie wylewamy na to przygotowany sos borowikowy lub grzybowy knorr lub winiary i dalej podpiekamy. Teraz wykładamy ją na to cebulę duszoną..

Komentarze

Podobne przepisy