Karkówka pod cebulowym kremem

4.5 (199 ocen)

Bardzo często przygotowuję karkówkę, jednakże obowiązkowo musi być w towarzystwie warzyw. Zamknięta cebulową skorupką tworzy ciekawy smak.

Składniki:

  • 500 g karkówki
    4 marchewki
    300 g pieczarek
    2 cebule
    Przyprawa do karkówki
    Sól
    Pieprz
    Olej do podsmażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pod cebulowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1yybuvb 1. Karkówkę myjemy i kroimy na 2 cm plastry. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w pół plasterki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w kosteczkę.
    Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, następnie blendujemy na gładki krem.
    Marchewkę mieszamy z pieczarkami, wykładamy połowę na blaszce. Na warzywach układamy plastry mięsa, przykrywamy resztą warzyw. Wierzch smarujemy cebulowym kremem. Blaszkę przykrywamy folią aluminiową. Całość pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 80 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Na zimno Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować