Karkówka pod cebulowo- grzybową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wspaniały smak, niepowtarzalny aromat, bardzo często pojawia sie na naszym stole.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg karkówki
    1 zupa cebulowa francuska
    1/2 zupy grzybowej
    400 ml śmietany 18%
    3/4 szkl wody
    olej

Karkówka pod cebulowo- grzybową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć, oszuszyć, pokroić w plastry.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażyć karkówkę na złoto.
  • 3. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  • 4. Śmietanę połączyć z wodą, dodać zupy i dokałdnie wymieszać.
  • 5. Śmietaną z zupami polać karkówkę.
  • 6. Piec w 180 stopniach około 1h 20 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy