Karkówka pod Cebulową pierzynką

5 (147 ocen)

  • 10 min

Przepis dostałam od mamy

  • 10 min

Składniki:

  • 4 plastry karkówki bez kości,
    1 paczka zupy cebulowej najlepiej firmy Knorr
    2 szklanki śmietany kremowki 30% lub 36%,
    2 szklanki 18% śmietany słodka,
    do smaku Sól,
    do smaku pieprz
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupa cebulowa Dania główne

Karkówka pod cebulową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę dobrze rozbić. Blachę do ciasta lekko posolić i popieprzyć.
    Ułożyć na niej karkówkę jedną obok drugiej.
    Śmietanę 36% i 18% wymieszać i wsypać do nich zupę cebulową.
    Zalać karkówki tak by były całe zakryte ( w razie czego można dodać śmietane 36%).
    Blachę wstawić do piekarnika na 1 godz. w temp. 150 stopni.

Porady

Z solą i pieprzem ostrożnie bo zupa sama w sobie jest słona

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować