Karkówka po meksykańsku

5 (141 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ok. 1 - 1 1/2 kg karkówki
    sól
    pieprz
    przyprawa do wieprzowiny
    3 średnie cebule
    1/2 kg pieczarek
    słoik sosu meksykańskiego
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos meksykański

Karkówka po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka 1. Karkówkę rozbijamy na cienkie plastry. Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Następnie układamy pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki pokrojone w plasterki. Na wierzchu wylewamy sos meksykański. Całość przykrywamy, wkładamy do piekarnika i pieczemy 1 1/2 - 2 godz. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Pieczarki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować