Karkówka po kowbojsku.

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 15 min

Smaczne mięsko na grilla lub patelnię grillową poza sezonem.

  • 2 godz. 15 min

Składniki:


  • 4 plastry karkówka
    1 szt cebula
    1 łyżka keczup pikantny
    5 łyżek oliwa
    do smaku sól
    do smaku pieprz

Karkówka po kowbojsku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać bardzo drobno i,wymieszać z keczupem i oliwą.Kotlety rozbić dłonią,obtoczyć w marynacie i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie kładziemy je na grillu i pieczemy z obu stron i dopiero wtedy dodajemy sól i pieprz.
    Pyszne sa z ogórkami i albo z sałatą w sosie winegret.

Porady

Tak przygotowane mięso możemy wstawić na noc do lodówki,a nastepnego dnia grillować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy