Karkówka po cygańsku

4.5 (152 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    1/2 kg pieczarek
    2 czerwone papryki
    3 duże cebule
    sól
    pieprz
    przyprawa do wieprzowiny
    mąka do obtoczenia

    Zalewa:
    1 szklanka wody
    3 łyżki octu
    1 szklanka keczupu
    1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
    5 łyżek cukru
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Karkówka po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy na średniej grubości plastry. Delikatnie przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny, solą, pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron. Karkówkę układamy na dno naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w piórka i układamy na karkówce, następnie dodajemy pieczarki pokrojone w plastry. Na koniec układamy cienkie plasterki czerwonej papryki.
  • 2. Składniki zalewy mieszamy ze sobą. Zalewamy nią mięso i warzywa. Naczynie zamykamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 1 1/2 - 2 godz. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Papryka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować