Karkówka pieczona z piekarnika

4.5 (185 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Karkówkę aby zrobić naprawdę dobrze i żeby wyszła mięciutka, najpierw trzeba dobrze mięso zamarynować, polecam wam mój przepis na kruchą i delikatną karkówkę z piekarnika, świetna będzie również z grilla.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    przyprawa do karkówki
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki ketchupu
    łyżka miodu
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy a następnie nacieramy w przyprawach, oliwie, ketchupie, miodzie i czosnku. Wkładamy do miseczki i odstawiamy na całą noc do lodówki.
  • 2. Następnie mięso wyciągamy z miski i wkładamy do rękawa do pieczenia wraz z marynatą. Mięso w worku wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni piec ok 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować