Karkówkę aby zrobić naprawdę dobrze i żeby wyszła mięciutka, najpierw trzeba dobrze mięso zamarynować, polecam wam mój przepis na kruchą i delikatną karkówkę z piekarnika, świetna będzie również z grilla.
1 godz. 20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 plastry karkówki
przyprawa do karkówki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki ketchupu
łyżka miodu
2 ząbki czosnku
Karkówka pieczona z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę myjemy a następnie nacieramy w przyprawach, oliwie, ketchupie, miodzie i czosnku. Wkładamy do miseczki i odstawiamy na całą noc do lodówki.
2.Następnie mięso wyciągamy z miski i wkładamy do rękawa do pieczenia wraz z marynatą. Mięso w worku wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni piec ok 60 minut.
Komentarze