KARKÓWKA PIECZONA Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ

4.51 (192 ocen)

  • 60 min

Mięso jest pachnące, soczyste i bardzo smaczne.

  • 60 min

Składniki:

  • • 1 kg karkówki
    • 2 cebule
    • 25 dag pieczarek
    • 1 papryka czerwona
    • 400 ml słodkiej śmietanki
    • Przyprawa do grilla, suszone zioła (majeranek, bazylia, oregano)
    • Sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.51 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokrój w plastry a następnie w paski.
  • 2. Obrane cebule pokrój w piórka, oczyszczone pieczarki przekrój na ćwiartki. Umytą, osuszoną i oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w słupki.
  • 3. Mięso przesmażyć na oleju, posypać przyprawą do grilla i suszonymi ziołami. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  • Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką 4. Na oleju przesmaż pieczarki, cebulę i paprykę. Dopraw do smaku sola i pieprzem a następnie rozłóż na ułożonej w formie do zapiekani a karkówce. Całość polej doprawiona solą i ziołami śmietanką. Piecz pod przykryciem około 50 minut w temperaturze 180oC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować