Karkówka pieczona z pieczarkami i fasolą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Danie które robi się samo.Wystarczy pokroić mięso oraz warzywa i wstawić do piekarnika. Karkówka wychodzi niezwykle soczysta, krucha pieczona w towarzystwie pikantnej fasoli konserwowej, pieczarek i cebuli jest wyśmienita.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. karkówki
    500g. pieczarek
    400g. fasoli konserwowej w sosie pomidorowym ( u mnie z chili)
    2 cebule
    500 ml przecieru pomidorowego
    tymianek
    bazylia
    sól, pieprz
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Karkówka pieczona z pieczarkami i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w 2cm. plastry.
    Obrane pieczarki w ćwiartki, cebulę w pół plasterki.
    Do naczynia żaroodpornego włożyć łyżkę masła.
  • 2. Układać warstwami: Plastry karkówki, cebuli oraz kawałki pieczarek.
    Wyłożyć część fasoli, polać przecierem oraz posypać przyprawami i ziołami.
    Czynność powtarzać do wykończenia składników, tak by ostatnią warstwą był przecier pomidorowy.
    Piec 1,5 godz w piekarniku nagrzanym do 200st.
  • 3. Mięso podawać np. z gotowanymi ziemniakami i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Karkówka Pieczarki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować