Karkówka pieczona z dynią i rozmarynem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 8 osób

Dynia królowa października - w tym przepisie w m(i)ęskim towarzystwie karkówki.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1,5 kg karkówki
    średniej wielkości dynia
    300 g pieczarek
    2-3 gałązki rozmarynu
    3-4 ząbki czosnku
    musztarda stołowa
    pieprz ziołowy i naturalny
    tymianek
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona z dynią i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić na kotlety, które lekko rozbić i doprawić z dwóch stron przyprawami oraz natrzeć musztardą oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
    Mięso skropić olejem i zostawić w marynacie na min. godzinę.
    Pieczarki pokroić na większe kawałki, a dynię obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę.
    Pieczarki i dynię skropić olejem lub oliwą, posypać tymiankiem i wymieszać.
    Do rękawa/worka do pieczenia nakładać warstwami mięso, pieczarki, dynię oraz gałązki rozmarynu.
    Zamknięty worek przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Piec w temp. 200 st.C. przez godzinę, a następnie przedziurawić worek i dopiekać całość przez 15 minut jeszcze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować