Karkówka pieczona z czosnkiem i cebulą

4.5 (157 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Krucha karkówka z cebulą i dużą ilością czosnku.To mięso nadaje się i na kanapki, po całkowitym wystygnięciu. Ale też idealnie sprawdzi się w grubszych plastrach w sosie do obiadu.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • * około kg karkówki bez kości
    * pół główki czosnku
    * cebula
    * ulubione przyprawy - u mnie sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Karkówka pieczona z czosnkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dobrze natrzeć przyprawami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawić najlepiej na noc do lodówki. Mięso obłożyć cebula, całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na godzinę w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować