karkówka pieczona w ziołach.

4.5 (153 ocen)

  • 40 min

Coś dla wielbicieli mięsa pieczonego w ziołach. w

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :

    1 kg karkówki bez kości
    100 ml oleju z czosnkiem ( Kujawski)
    1/2 łyżeczki tymianku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    papryka czerwona ostra
    pieprz do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona w ziołach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :

    Mięso kroimy na kawałki. W misce przygotowujemy marynatę. Wlewamy olej z czosnkiem. Gotowy olej można zastąpić przygotowanym w domu. Do tej samej ilości oleju lub oliwy dodajemy około 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojonego lub przeciśniętego przez praskę.

    Do oleju dodajemy tymianek, zioła prowansalskie, paprykę czerwoną, pieprz i sól. Całość mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso, dokładnie je obtaczając. Przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Tak przygotowane mięso nadaje się już do pieczenia w piekarniku lub do grillowania.

Porady

Pieczona karkówka świetnie smakuje z sosem czosnkowym ,sałatą ze śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować