Karkówka pieczona w warzywach pachnących ziołami prowansalskimi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować.

  • 60 min

Składniki:

  • 500g karkówki bez kości,
    2 marchewki,
    1 por,
    500g ziemniaków,
    2 cebule,
    2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej,
    1/2 łyżki ziół prowansalskich,
    100 ml oleju,
    sól,
    pieprz,
    oliwa.

Karkówka pieczona w warzywach pachnących ziołami prowansalskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy z dwóch stron papryką słodką, solą oraz pieprzem. Na oliwie obsmażamy mięso z dwóch stron.
  • 2. Marchewkę, pora, ziemniaki oraz cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Olej mieszamy z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Do marynaty wkładamy warzywa. Mieszamy.
  • 3. Warzywa razem z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia. Do środka wkładamy podsmażoną karkówkę. Rękaw związujemy i układamy na blaszce. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy