Karkówka pieczona w warzywach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealny obiad dla osób, które dbają o linię i nie lubią tłustych rzeczy.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki
    marchewka
    6 pieczarek
    6 ziemniaków
    4 cebule
    mała cukinia
    2 łyżeczki musztardy wikinga
    chili i przyprawa do wieprzowiny
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    łyżeczka miodu
    olej
    4 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z musztardy, chili, przyprawy do wieprzowiny, miodu, soli, oleju, czosnku i słodkiej papryki robimy marynatę. Oleju nie dodajemy za dużo aby marynata była gęsta i nie spływała z mięsa. Wszystkie warzywa umyć, obrać o pokroić w plasterki. Doprawić solą i pieprzem. Plastry karkówki nasmarować marynata. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę warzyw, na tym położyć karkówkę i przykryć kolejną warstwą warzyw. Delikatnie skropić olejem i wstawić do lodówki, najlepiej na noc aby smaki się ze sobą połączyły. Piec 1,5 godziny w temp. 170 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować