Karkówka pieczona metodą kieszonkową z czosnkiem, morelami i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Karkówka pieczona metodą kieszonkową z czosnkiem, morelami i papryką. Przepyszna, mięciutka, aromatyczna, na każdą okazję :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • karkówka w całości ok. 2kg
    duża główka czosnku
    pół czerwonej papryki
    morele suszone na słońcu ( ciemne )
    do natarcia mięsa:
    sól, pieprz, majeranek, papryka słodka, pieprz cayenne na czubku łyżeczki
    dowolny bulion do podlewania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Karkówka pieczona metodą kieszonkową z czosnkiem, morelami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę nacinamy dość głęboko ale nie do końca tworząc tzw kieszonki, nacieramy przyprawami i odstawiamy najlepiej na całą noc.
    W każdą kieszonkę wkładamy całe obrane ząbki czosnku, pokrojone morele i paprykę w paskach.
    Całość wkładamy do brytfanny lub innego naczynia z przykryciem, wlewamy na dno część bulionu i wstawiamy do nagrzanego piekarnika .
    Pieczemy ok. 2 godziny w temp 180 stopni.
    Taka karkówka wspaniale komponuje się z ziemniakami puree i zasmażanymi buraczkami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Karkówka pieczona z papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Karkówka pieczona z papryką

Kasia_S danie, które robi się samo 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować