KARKÓWKA NADZIANA

4.5 (190 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Soczyste,kruche mięsko,aromatyczne warzywka.Pyszne na ciepło z ziemniaczkami jako danie obiadowe,pyszne tez na zimno

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 70 dag karkówki(5 plastrów)
    1 papryka
    1 cebula
    5 ogórków kiszonych
    sól pieprz
    zalewa:
    8 łyzek keczupu łagodnego
    4 łyzki ostrej musztardy
    1,5 litra bulionu warzywnego
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka nadziana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kroimy warzywa 1. Kroimy warzywa,cebule na pół i w piórka,ogórki i paprykę w paseczki
  • układamy na karkówce 2. Plastry karkówki rozbijamy oprószamy z obu stron solą i pieprzem,układamy na nim warzywa naprzemiennie,miedzy jedną a druga porcją robiąc odstępy.zeby dobrze zwijały sie roladki
  • zwijamy roladki 3. Zwijamy roladki.
  • spinamy 4. Spinamy wykałaczkami.
  • smażymy roladki 5. Gotowe roladki obsmażamy na oleju.
  • dusimy w zalewie 6. Do garnuszka wlewamy bulion,dodajemy keczup,musztarde,doprawiamy.Jak sie zagotuje wkładamy roladki,dusimy ok.30 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Ogórek Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować