karkówka cała, porcja sklepowa
marynata klasyczna z jałowcem
Marynata ognista z chili
Przyprawa klasyczna do grilla
Olej ok. 3-4 łyżki
Wino ok. ½ szklanki
3-4 duże cebule
sól
Karkówka na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuste żyłki.
Połączyć obie marynaty, dodać trochę wina ok 1/2 szklanki, ok 3-4 łyżki oleju. Wymieszać i smarować plastry karkówki. Przyprawić też przyprawą klasyczną do dań z grilla.
Układać w pojemniku.
Na wierzch ułożyć plastry cebuli, które też lekko posolić i oprószyć przyprawą do grilla, aby w trakcie marynowania puściła soki, które wnikną w mięso.
Pojemnik zamknąć i wstawić do lodówki na dobę.
Następnie grillować, wrzucając do paleniska gałązkę rozmarynu
Komentarze