Karkówka marynowana keczupem

5 (153 ocen)

Mięso dzięki marynacie uzyskuje bardzo fajny posmak

Składniki:


  • 1 kg karkówki
    1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    1 szczypta chilli
    keczup pikantny
    Dodatkowo:
    świeży majeranek
    mąka
    2 jajka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Karkówka marynowana keczupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka marynowana keczupem 1. Paprykę, sól, pieprz i chili wymieszać w miseczce. Karkówkę pokroić i rozbić na cienkie kotlety, natrzeć je przyprawą i posmarować sporą ilością keczupu, kotlety ułożyć jeden na drugim, a pomiędzy nie ułożyć kilka świeżych listków majeranku ewentualnie jak ktoś woli to bazylii, tak przygotowane mięso odstawić na kilka godzin do lodówki.
  • karkówka marynowana keczupem 2. Jajka ubić z 2 łyżkami wody i doprawić szczyptą soli i pieprzu. Mięso obtoczyć w mące-jajku i kolejny raz w mące, smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować